Vad är Kodakademin?

Kodakademin är ett initiativ som startats och drivs av Askås I&R i Säffle. Askås I&R arbetar sedan 1997 med utveckling av webb och e-handel. Vi ser att världen utvecklas i snabb takt mot ett samhälle där programmering och modern teknik står högt på agendan.

Kodakademin uppkom som ett initiativ av Jonas och Veronica Askås hösten 2014 efter en diskussion vid frukostbordet om vad vi kan göra för att bidra till den region där vi bor – Säffle.

Vi vill dela med oss av våra kunskaper och sprida ett intresse genom att på ett lekfullt sätt stimulera barn och ungas intresse för programmering och bidra till en nyfikenhet att skapa och programmera med modern teknik.

Världen - och Värmland - kommer behöva många programmerare inom olika yrken - och det är ett fantastiskt givande, spännande och intressant yrke med många möjligheter.

Hur drivs Kodakademin?

Kodakademin är ett helt idellt initiativ, som drivs av Askås I&R och ett antal medarbetare på Askås I&R. Medarbetarna i Kodakademin ställer upp och driver Kodakademin på delvis sin fritid och delvis sin arbetstid genom ett brinnande engagemang.

 

Askås finansierar lokaler, lön under arbetstid och övriga kostnader. Kodakademin har ingen form av offentlig finansiering eller offentliga intressen. Säffle kommun stödjer initiativet genom att ha ställt upp och bidragit med utrustning till Kodakademin.

 

Att vara med i Kodakademin är kostnadsfritt för barnen.

 

Vilka möter du på Kodakademin?

 

Christoffer Eriksson

Christoffer Eriksson

Christoffer arbetar som Webbprogrammerare och Supporttekniker på Askås. Han är en glad och trevlig Nysätersviking med intresse för innovation och utveckling. Christoffer utbildade sig till Mjukvaruutvecklare men har nu övergått till webbutveckling och är den du möter i Kodakademins grupp Vit och Röd.

 

Martin Karlsson

Martin Karlsson

Martin arbetar som Webbprogrammerare på Askås. Han är en lugn och teknikintresserad kille som är uppväxt i Åmål. Efter avslutade studier på Karlstads Universitet flyttade Martin tillbaka till Åmål för att börja sin karriär som webbprogrammerare. Martin brinner för programutveckling i alla dess former.
Martin möter du i grupp Grön och Blå.

 

Jonas Askås

Jonas Askås

Jonas är VD på Askås och startade företaget 1997. Gillar att programmera och har skrivit många många rader kod. Bor i en f.d. skola tillsammans med Veronica och deras tre barn. På fritiden försöker han lära sig triathlon.

 

Kodakademin i Media

Nedan har vi samlat några länkar till olika artiklar och inslag som gjorts om Kodakademin:

 

Sveriges Radio gör inslag om Kodakademin 12:e oktober 2015:
Kodakademin lockar barn till bristyrke

 

NWT skriver om Kodakademin 30:e april 2015:
Askås prisat i Karlstad - Kodakademin tog hem stort IT-pris

 

Kodakademin vinner pris för Årets Digitala Verksamhet i Värmland 29:e april 2015:
Året Digitala Verksamhet 2015

 

NWT skriver om Kodakademin 29:e januari 2015:
Kodakademin igång i Säffle

 

Svenskt Näringsliv skriver om Kodakademin 15:e januari 2015:
Företag och kommun ska lära unga programmering

 

NWT skriver om Kodakademin 5:e januari 2015:
Nu får barn lära sig skapa egna appar

 

Vill du veta mer om Kodakademin eller anmäla dig?

Information om aktuella kurser och anmälan hittar du på kodakademinsaffle.se. Om du har några frågor eller funderingar får du gärna skicka ett e-post till kodakademin@askas.se eller kontakta någon av oss på Askås. Våra kontaktuppgifter hittar du på kontaktsidan.

 

Tycker du Kodakademin låter intressant och skulle vilja vara med som ledare i någon av grupperna? Du behöver inte själv vara programmerare, men ett grundläggande teknikintresse och kunskaper om datorer är bra att ha. Och inte minst skall du tycka att det är kul att hjälpa och lära ut till barnen! Hör av dig på kodakademin@askas.se.

 

Vår Facebooksida, https://www.facebook.com/kodakademinsaffle uppdaterar vi regelbundet med information. Gilla den gärna om du vill ta del av vad som sker och vad vi gör.